L’Escola Giroi participa a Retotech!

La nostra participació en el projecte va començar gravant un vídeo per poder entrar a Retotech. En aquest vídeo explicàvem la nostra experiència amb la robòtica i vam ensenyar el material que teníem a l’escola.

Després d’uns dies els nostres professors ens van donar una meravellosa notícia. Havíem entrat al projecte de Retotech!

Van explicar què havíem de fer i ens vam emocionar molt. Ens van dir quin programa utilitzaríem per fer tots aquells reptes. Faríem servir Bitbloq. A classe vam veure els components del robot i la plataforma bitbloq. Després d’això vam fer grups de 5 o 6 persones que serien amb els que treballariem els diferents reptes.

El primer repte tractava sobre fer un gira-sol. De manera que depenent de la intensitat de la llum, fes un gir. Al principi semblava difícil, però després d’agafar-li el truc al programa va ser més senzill de construir i programar.

A part de programar també havíem de fer la construcció i el disseny de la maqueta del gira-sol. Ens vam haver d’organitzar, aprofitar el temps i treballar en equip.

En cada repte teníem una sèrie de temps per completar-lo i complir-lo.

El segon repte vam haver de construir un cotxe amb un comandament a distància. En prémer un botó, el cotxe havia d’anar en diferents direccions. Aquest va ser més complicat que l’altre, ja que hi havia més blocs que encara no havíem utilitzat i amb els que encara no ens havíem familiaritzat. Però sense cap dubte, el més complicat de fer va ser construir el cotxe de manera que en moure no s’encallés amb cap cable i que pogués aguantar el seu pes i no caure.

El tercer repte tractava de fer una atracció d’un parc d’atraccions funcional. Podíem fer la sínia, el vaixell, les tasses…

Anàvem més per lliure, aquest repte ens va motivar més que els altres, ens divertíem i alhora apreníem coses noves del programa. A l’hora de veure el resultat, ens va sorprendre de tan bonic que era!

També el que vam haver de tenir en compte era el disseny, perquè la programació estava bé, però el més complicat era la construcció de l’atracció i l’organització.

El nostre quart i últim repte, tractava de fer un comptador. També era bastant lliure, ja que havíem de descobrir sobre què i com programar el comptador.

Al principi semblava fàcil, però mentre avançàvem descobríem que aquest repte no era tan senzill del que semblava. Vam haver de posar diferents blocs com les variables que no havíem conegut del tot. La part bona era que abans d’aquest projecte de Retotech, ja havíem treballat amb diferents extensions semblants a l’hora de programar el robot.

En aquest cas el més complicat era organitzar-se de manera que sortís bé aquell repte.

Ara que ja era l’hora de provar el disseny 3D que ens havien donat per fer bé el nostre treball final.

Vam tenir una conversa a la classe on ens explicaven com dissenyar diferents coses. Vam parlar que es podien fer diferents projectes com un dau, un clauer, diferents objectes… i els vam fer a l’aula.

Abans de començar el repte final ena van proposar fer una sèrie d’activitats lliures, com construir un coet, un ninot de neu per descobrir més la màquina.

Després va ser el moment de començar a centrar-nos en el nostre repte final.

Abans de compartir les nostres idees per pensar el repte final, ens van deixar una setmana per pensar una idea que convencés al nostre grup de fer-la. Vam tenir un dia sencer per compartir les nostres idees i seleccionar amb quina idea que més estàvem d’acord.

Escola Giroi alumnes de 6è.

Notícia emesa a Vallès Oriental televisió.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *