A L’ESCOLA LAVÍNIA ACCEPTEM EL REPTE!

Hola a tothom! Enguany és la primera edició del Retotech que participem. Ens presentem!

L’Escola Lavínia, situada al Barri de les Corts de Barcelona, volem ser un referent en l’educació de qualitat i innovadora. Amb un enfocament transversal de les STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) a l’etapa de primària, oferim a l’ alumnat experiències d’aprenentatge enriquidores que combinen disciplines diverses i promouen la creativitat, la resolució de problemes i el pensament crític.

Un Enfocament Transversal

L’Escola Lavínia entenem que les STEAM no són matèries aïllades, sinó que s’interrelacionen de manera intrínseca. En lloc d’enfocar-se únicament en la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts o les matemàtiques per separat, busquem establir connexions entre elles. D’aquesta manera, els i les alumnes tenen la oportunitat d’aprendre de manera més globalitzada i vivencial.

Aquí us deixem el vídeo de la nostra candidatura on vam voler deixar constància del nostre compromís amb l’ensenyament i aprenentatge de les disciplines STEAM:

Per què és un projecte rellevant per nosaltres el Retotech?

El Retotech d’Endesa fomenta un aprenentatge actiu i pràctic, que és consistent amb la filosofia educativa de l’Escola Lavínia. El programa proporciona materials, recursos i eines tecnològiques perquè els nostres estudiants puguin construir i experimentar amb tecnologies i dispositius . Aquest enfocament pràctic permet als alumnes veure les aplicacions reals de les STEAM i comprendre millor com es relacionen amb el seu entorn i la sostenibilitat. A més, el Retotech promou la col·laboració i la participació dels alumnes en els diferents reptes que planteja. Aquesta interacció entre estudiants d’altres escoles permet compartir coneixements, experiències i idees, així com enfortir el treball en equip i la comunicació.

L’arribada del material i la formació dels mestres participants.

Enguany participen al repte els 52 alumnes de Cicle Superior i 2 mestres que reben la formació en programació amb Bitbloq i disseny impressió en 3D.

Els mestres participants estem molt satisfets de la formació rebuda perquè ens han dotat de molts coneixements teòrico-pràctics sobre com vincular la programació amb Bitbloq i els kits de robòtica a l’aula tot plantejant preguntes i projectes que motivin el nostre alumnat.

El treball a l’aula amb l’alumnat: punt de partida i com treballarem el projecte.

Aquest curs treballem al primer trimestre el tema de l’energia. Concretament el nostre punt de partida és les elevades temperatures que tenim a l’aula d’ençà uns quants cursos cap aquí. És amb aquest petit fragment del telenotícies que tracta de la nostra escola el punt de partida del nostre projecte:

https://player.instantvideocloud.net/#/embed/b5e9d8eb7f/0c2c7376-9414-c7ad-bd39-51e21e16c7d4

A partir d’aquest vídeo i de la solució provisional que ens van fer arribar a principi de curs, els nostre alumnat ja està treballant de valent per trobar possibles solucions al problema: fan de científics/ques i experimenten, fan d’enginyers/res i estudien els materials amb què està feta l’escola, la seva ubicació i exposició al Sol, i fan d’equip, perquè tots plegats treballen coordinadament per trobar una solució creativa a aquestes circumstàncies.

Aconseguiran trobar una solució adient al problema que han identificat? Com faran servir els kits de robòtica per trobar la resposta al problema? A les properes entrades us anirem informant!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *